mamaplus

Cadourile pentru copiii din grădinițe vor fi livrate în acest an. Detalii noi de la Primărie

-
//
16.12.2019

Copiii care frecventează grădinițele din capitală vor beneficia de cadouri de Crăciun din partea Primăriei deja din acest an. Anunțul a fost făcut de viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței de azi a serviciilor municipale. Amintim că o solicitare în acest sens a fost enunțată vineri, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, de către un părinte cu copii de grădiniță.

Astfel, 38.663 de copii din insituțiile preșcolare din municipiu vor benefia de cadouri de Crăciun, în acest an: „Vineri am avut discuție cu șefii direcțiilor din sectoare, am identificat posibilitățile financiare de a asigura copiii din grădinițe cu daruri de la Moș Crăciun. Săptămâna aceasta până miercuri vom veni cu un comunicat de presă privind procedura de livrare a acestor cadouri, valoarea lor, conținutul etc.”, susține viceprimarul capitalei.

Angela Cutasevici a precizat că doar grădinițele din capitală vor primi cadouri de Crăciun, deoarece primăriile din suburbii au bugete proprii. „Este singura posibilitate care poate fi realizată și din punct de vedere tehnic, și financiar”. 

Viceprimarul a anunțat că darurile vor fi achiziționate de la Franzeluța și vor conține biscuiți, fără a include alte dulciuri: „Posibilitățile financiare sunt limitate, banii provin din economiile pentru alimentație”.

Consiliul Municipal Chișinău urmează să asigure, în bugetul pentru anul 2020, o linie bugetară specială în acest sens.