Bolnavi înfometați și agresați fizic, la un spital de psihiatrie

Bolnavi înfometați și agresați fizic, la un spital de psihiatrie

-
//
01.10.2018

O  femeie s-a plâns pe pagina sa de facebook că pacienții de la un spital de psihiatrie din Orhei sunt tratați în condiții inumane. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat și a format o comisie internă care va examina calitatea serviciilor medicale în cadrul acestui spital.

Bolnavi înfometați și agresați fizic, la un spital de psihiatrie

Femeia a scris pe rețelele de socializare că și-a dus mama la Spitalul de Psihiatrie din Orhei, pentru a face un tratament. Atunci ea era sănătoasă, conștientă și aptă de a se îngriji singură. După ce a terminat tratamentul, ea a mers să-și ia mama acasă, însă a rămas șocată de ceea ce a văzut. Pacienta era inconștiență și plină de vânătăi. 

"Mama nu mă cunoaște, nu mănâncă singură, nu merge la WC și vorbește aiurea. Deja de 3 luni o tratez și nu avem niciun rezultat. Am adus medicamente și de peste hotare și nimic", scrie femeia. 

În postarea să, fiica pacientei povestește și despre indiferența medicilor de acolo, publicând și niște fotografii în care mama sa este plină de vânătăi.

"Șeful secției ne-a spus: "Luați-o acasă și faceți ce vreți cu ea". La întrebările mele de ce așa? Ce să facem? El ne-a răspuns: "nu băgați dracii în mine". Iar surorile medicale se comportă așa și vorbesc de parcă sunt Dumnezeu....-Da ce pretenții aveți??", spune femeia. 

La puțin timp după ce au apărut imaginile pe internet, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat și a venit cu o reacție. Într-un comunicat, autoritățile scriu că a fost formată o comisie internă care va examina calitatea serviciilor medicale acordate pacienților în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Orhei.

Din comisie fac parte vicedirectorul, șeful secției consultative și juristul Spitalului Clinic Republican de Psihiatrie. Concluziile și recomandările de rigoare vor fi prezentate marți, 02 octombrie.

Responsabilii de la Spitalul de Psihiatrie din Orhei nu au răspuns la telefon pentru a oferi comentarii despre acest caz. 

Iată ce a scris fiica pacientei pe rețelele de socializare: 

Bolnavi înfometați și agresați fizic, la un spital de psihiatrie

Sursa: protv.md