mamaplus

Beat la volan și cu un copil în mașină, un șofer din Moldova a fost prins la ieșirea din țară

-
//
03.11.2020

Un șofer moldovean în vârstă de 41 de ani a fost reținut în punctul de trecere a frontierei Mirnoe, după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. Mai mult, în mașina pe care o conducea se afla și un copil minor.

Totul a avut loc la data de 1 noiembrie curent pe sensul de ieșire din țară. Bărbatul, originar din satul Chirsova, raionul Comrat. se afla la volanul unui automobil de marca Honda. Acesta nu a vrut să se supună procedurii de termometrie și, acelerând, s-a îndreptat spre ieșirea din țară.

Ulterior mașina a fost stopată la barieră și doar după intervenția în forță, șoferul a ieșit din mașină. Totodată, în automobil se mai afla și un minor în vârstă de opt ani, care s-a dovedit a fi copilul acestuia.

Potrivit Poliției de Frontieră, în cadrul discuțiilor, au observat că bărbatul avea un comportament inadecvat, cu semne vizibile de ebrietate, în acest sens fiind solicitată la fața locului o patrulă a Inspectoratului Național de Securitate Publică. Ca urmare a efectuării testului alcoolscopic s-a stabilit că acesta avea o concentrație de alcool de 0,77 mg/l în aerul expirat.

Acesta s-a ales cu două procese contravenționale. Ulterior moldoveanul fiind preluat pentru audieri la Inspectoratul de Poliție Vulcănești, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat.