Că tot se apropie vara, toți copiii vor merge afară la joacă cât e ziua de lungă, în părculețe sau în spații de joacă special amenajate. Există însă un loc în care trebuie să ai mare grijă, dacă îți duci copiii acolo. Iată ce se poate întâmplă într-o zi de joacă banală.
Brenda Sanderson și cei 2 copii ai săi au ieșit în părculeț, unde aveau mai multe opțiuni ca spații de joacă, iar dintre acestea cea mai distractivă era o căsuță gonflabilă.
Copiii nu au făcut ceva ieșit din comun în căsuța gonflabilă, ci s-au jucat fără ca ceva să se întâmple.
Treptat, iritația s-a transformat în răni.
Câteva zile mai târziu însă, mămică a observat o iritație puternică pe brațele fiului său. După alte câteva zile, iritația s-a transformat în veritabile răni ce supurau, așa că l-a dus rapid la medic.
La medic, mămică a aflat că fiul ei prezența semnele unei infecții cu stafilococi.
„Căsuțele gonflabile sunt precum un ring de wrestling. Stafilococii pot veni din săli de sport sau de pe obiecte care n-au fost bine curățate și dezinfectate, iar în căsuțele gonflabile vor începe să se înmulțească„, a clarificat mediul ce a consultat copilul.
Ce sfătuiesc medicii
Infecțiile cu stafilococi pot deveni mortale dacă microorganismele invadează corpul, întrând în sânge, articulații, oase, plămâni sau în inima.
Dacă îți scoți copilul la joacă în căsuțe gonflabile, ai tot timpul grijă să îl cureți și dezinfectezi pe mâini la fața locului și în duș, pe tot corpul, când ajungeți acasă.
Dacă locuiți la curte și plănuiești să îi cumperi o căsuța gonflabilă ce va fi folosită în comun cu alți copii, de asemenea ai grijă să o cureți periodic și să o dezinfectezi.
Doctorul Ari Cohen, șeful Secției de Pediatrie la Spitalul de Urgență Mass General, ne sfătuiește: „Dacă spațiul de joacă gonflabil nu este curat, orice rană este un risc. De câte ori pielea e deschisă printr-o rană, riști tot felul de infecțîi. Stafilococii sunt cele mai comune și cele mai discutate. Cât timp spălați rana imediat ce apare, riscul de infecție devine minim.”
E necesar să consulți un medic dacă:
- Pielea dintr-o zonă este roșie, iritată sau dureroasă
- Apar bășici cu puroi
- Copilul are febră
Sursa: baby.unica.ro