mamaplus

Atenție, mămici! Un lot de lapte praf pentru copii a fost retras din vânzare de inspectorii ANSA

-
//
20.05.2022

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că a retras din comerț un lot de lapte praf neconform, în urma notificării sistemului de alertă european în domeniul alimentar. Este vorba despre produsul ”Amestec de lapte praf cu prebiotici pentru copii – de la naștere, cu pregătire rapidă”, importat din Polonia. 

Informații despre produs:

  • Denumirea produsului: ,,Amestec de lapte praf cu prebiotici pentru copii – de la naștere, cu pregătire rapidă”;
  • Marca comercială: ,,NUMIL”;
  • Lot: 02.05.2022 și 28.04.2022;
  • Masa netă: 900 gr;
  • Valabil până la 12.10.2023;
  • Exportator: P.W. Proszki Mleczne, Polonia;
  • Importator: ÎI ”PȘENEAC”, Republica Moldova.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentația copiilor și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție.

mamaplus