Dacă sunteți clientele permanente ale supermarketurilor și v-ați gândit măcar odată la cât de sănătoase sunt produsele pe care le consumați, acest articol este pentru voi. Marketium a realizat un clasament al celor mai periculoase produse, care conțin ingrediente dăunătoare pentru viața fiecărui membru din familie. Despre ce produse este vorba, aflați mai jos.
1. Produsele care conțin ingrediente modificate genetic. De obicei, acestea sunt produse ca:
- arahidele, care conțin gene străine. În doze mari, acestea sunt otrăvitoare;
- mazărea conservată;
- porumbul conservat;
- cartofii de import;
- bețișoarele „de crabi” și esența de crabi, care conțin soia modificată genetic.
- cacaua solubilă.
2. Produsele care conțin E-621. Se identifică prin simpla citire a etichetelor de la produse. Dacă identificați glutamatul de sodiu, lăsați produsul pe raft. În prezent, acest ingredient se adaugă aproape oriunde. Optați pentru produse naturale: sarea, piperul boabe, zahăr etc.
3. Îndulcitorii artificiali, înlocuitorii zahărului. Atunci când percepe gustul dulce, organismul este în așteptarea carbohidraților, însă acest lucru nu se întâmplă odată cu ingerarea îndulcitorilor artificiali. În acest mod, organismul își dereglează funcția normală de asimilare a carbohidraților și își amplifică senzația de foame. Nu consumați îndulcitori artificiali.
4. Heringul conservat, în ambalaje de plastic. Dacă peștele este conservat în altceva decât ulei, acesta conține urotropină, care este extrem de periculoasă.
5. Terciurile de preparare rapidă și crupele care conțin arome artificiale și coloranți sintetici. De obicei, ingredientele sintetice din aceste produse conțin miros și gust specific de fructe, asta însemnând că ele nu conțin ingrediente naturale.
6. Caramelele „Berberis”. Pentru a vă convinge de cât de periculoase sunt aceste bomboane, udați o caramelă cu apă și lăsați-o pe o țesătură, pentru o perioadă. Din cauza concentratului care se conține în aceste bomboane, caramelele pot arde chiar și plasticul. Ce se poate întâmpla, atunci, cu stomacul?
7. Grăsimile trans. Evitați să cumpărați untul de proastă calitate, cu un procentaj de grăsime mai mic de 72,5%. Grăsimea naturală a untului nu poate fi mai mică de 82,5%. Dacă nu-l găsiți, e mai sănătos să consumați uleiuri vegetale.
8. Icrele roșii, puțin sărate. La fel ca și heringul, acestea nu se păstrează foarte mult timp, pentru că nu conțin suficientă sare pentru păstrarea îndelungată. Icrele roșii care au un termen mare de valabilitate nu pot conține ingrediente naturale.
9. Pufuleții și fulgii de porumb. La prepararea acestor produse nu se utilzează zahăr. La temperatura de 140 grade Celsius (la care se prepară aceste produse), zahărul arde, de aceea, în locul lui se folosește periculosul îndulcitor E952.
10. Marmelada. Astăzi, acest deliciu colorat este un produs al industriei chimice, de aceea, consumul de marmeladă este periculos pentru sănătate.
Sursa: EA.md