mamaplus

Supă-cremă de mazăre galbenă uscată. Rețeta nutriționistei Victoria Ursu

-
//
02.04.2020

Cu siguranță ai nevoie de puțină inspirație în plus pe timp de carantină. Tocmai de aceea, am zis să-ți venim în ajutor cu o recomandare gustoasă, sănătoasă și... accesibilă. Este vorba de o rețeta oferită de nutriționista Victoria Ursu, care este adepta produselor primare neprocesate, sezoiere și din țara de origine. 

”Pentru că sunt mai nutritive și accesibile. Cu mici excepții, putem achiziționa și alimente mai scumpe, cum ar fi: somonul, tonul, carnea de curcan, nucile, avocado, cașcavalurile (poate încă 3-4 produse), dar oricum le consumăm moderat, nu? O dată sau de două ori în săptămână. Dacă gătim acasă, evident că putem reduce foarte serios bugetul nostru.”, susține nutriționista.

Ingredientele de mai jos sunt preconizate pentru 3-4 porții de supă-cremă de mazăre, indispensabilă într-o dietă de post sau vegană.

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
30m
Ingredientele
80 g mazăre galbenă uscată
70 g morcov
50 g sau 1/2 ceapă, tăiată
15 g rădăcină de țelină
35 g păstârnac sau rădăcină de pătrunjel
1 cățel usturoi
o frunză de dafin
5 ml ulei nerafinat de floarea soarelui
sare și piper după gust
700 ml apă potabilă
pătrunjel pentru decor
Preparare

Călim 3-5 min ceapa, morcovul, țelina și păstârnacul (sub capac).

Fierbem separat mazărea uscată.

Adăugăm mazărea în ceaunul cu legume, rupem o frunză de dafin în două, turnăm apa potabilă cât acoperă (+1 cm).

Sărăm, pipărăm. Pe final adăugăm usturoiul pisat.

Mixăm totul până obținem supa-cremă (scoatem frunza de dafin). Servim supa cu pătrunjel tocat.