mamaplus

Supă cremă de ciuperci aromată și savuroasă. Rețeta Sabinei Rusnac

-
//
27.10.2020

Toamna ne încântă cu aromele și roadele ei. Și tot acum este sezonul în care începi să cauți rețete care ți-ar încălzi sufletul un pic. La fel este și rețeta food bloggeriței autohtone Sabina Rusnac. După cum ți-ai dat bine seama, vom găti supă cremă de ciuperci, fiind ghidați de indiciile și recomandările ei. Menționăm că pentru supa cremă de ciuperci poți folosi ciuperci Champignon sau Pleurotus sau o combinație dintre aceste două. Spor la treabă!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
45m
Ingredientele
1 kg ciuperci
3 cartofi micuți
3 căței de usturoi
2 cepe mici
1 morcov mic
50 gr rădacină de țelină / pătrunjel / păstârnac (opțional)
250-300 ml frișcă lichidă de 10% (sau smântână)
cca 700 ml apă călduță sau bulion
sare și piper după gust
4 linguri ulei de măsline
Pentru servire: parmezan și/sau pesmeți
Preparare

Ciurepcile și toate legumele trebuie curățate de coajă. Apoi se taie cubulețe sau rondele. Feliază ciupercile, dar păstrează câteva pentru decor.

Încinge uleiul într-o cratiță cu fundul gros și rumenește bine ceapa cu un pic de sare și piper. Ulterior, adaugă ciupercile tăiate lamele. Călește până când acestea lasă un pic de zeamă. Apoi adaugă cartofii, usturoiul, morcovul și rădăcina de țelină. Adaugă apa și condimentează cu puțină sare. Lasă să fiarbă cca 25 min la foc mic.

Adaugă frișcă și lasă să fiarbă încă 5-7 minute la foc mic. Când se mai răcorește, mixează supa la blender și potrivește-o de sare și piper.

Dacă nu vrei să pui cartofi în supă, poți adăuga o linguriță de făină amestecată cu puțină frișcă și vei obține același efect cremos.

Poftă bună!