Shakshuka cu dovlecei este o rețetă simplă, ușor de preparat și deosebit de delicioasă, potrivită pentru o cină rapidă, când nu ai chef să petreci mult timp în bucătărie.
Într-o tigaie încăpătoare (cu capac) gen wok adaugă primele 8 ingrediente (½ ardeiul gras, ceapa, ardeiul jalapeno, usturoiul, oregano, chimenul, sare și piper). Amestecă bine și lasă-le să se călească până încep să se înmoaie.
Adaugă apoi dovleceii și roșiile și gătește totul împreună până când legumele sunt bine făcute.
La final sparge ouăle și adaugă-le peste legume. Acoperă tigaia cu un capac și las-o așa până când albușul este bine făcut. Galbenusul poate rămâne moale. Dacă nu îți place moale, lasă capacul mai mult, până când acesta este bine gătit. La final presară brânza sfărâmițată și adaugă pătrunjelul.
Servește Shakshuka cu dovlecei caldă, cu lipii sau pâine de casă.