Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert gustos, care se topește în gură? Încearcă să prepari rulada de bezea! Chiar dacă aparent pare a fi o adevărată provocare, gospodinele spun că s-au descurcat rapid, iar rezultatul a fost pe măsură. Ingredientele le găsești în orice supermarket, așa că hai să trecem la treabă!
Toarnă într-un bol albușul de ou, adaugă un praf de sare și mixează bine până obții o spumă, după care încorporează câte puțin zahărul pudră. În compoziția obținută adaugă o linguriță de zeamă de lămâie și amestecă bine cu o spatulă. La final, adaugă amidonul de porumb.
Bezeaua se întinde pe un covoraș de silicon sau hârtie de copt cu ajutorul spatulei. Tava se dă în cuptorul preîncălzit la temperatura de 140 grade Celsius, pentru 35-40 de minute.
Scoate bezeaua din tavă, dezlipind atent covorasul sau hârtia de copt. Acoperă bezeaua cu hârtie de copt sau un prosop și las-o să se răcească la temperatura camerei.
Prepară umplutura. Amestecă cu ajutorul mixerului crema de brânză, 50 de grade de zahăr pudră și frișca lichidă.
Pune într-un poș câteva linguri de cremă pentru decor, iar restul cremei întinde-l pe toată suprafața foii de bezea. La dorință, folosește fructe sau pomușoare. Formează o ruladă cu ajutorul hârtiei de copt. Decorează cu crema rezervată din timp și câteva afine. Ține rulada la frigider timp de 3 ore.