Dacă vă plac preparatele din vinete, atunci trebuie să încercați această rețetă. Este o salată ușoară, care poate fi consumată cu încredere în sezonul estival și se servește pe lipii sau pe felii de pâine, cu pătrunjel tocat deasupra și semințe de rodie. Apropo, salata Baba Ganoush poate fi păstrată în frigider, timp de câteva zile, într-un vas acoperit ermetic. Haideți să vedem ingredientele și modul de preparare!
Se preîncălzește cuptorul la 200 grade C. Se pune vânăta într-o tavă de copt unsă cu ulei. Se dă la cuptor 30-35 de minute sau până când pulpa se înmoaie foarte bine.
Se lasă să se răcească puțin, apoi se taie în două pe lungime i se scoate pulpa cu o lingură, aruncându-se coaja și zeama care se lasă.
Se pune vânăta într-un robot de bucătărie sau într-un blender împreună cu restul ingredientelor și se mixează până se obține un sos omogen.
Lasă să se răcească totul, într-un mod natural. Poftă bună!