Suntem în plin sezon al caiselor zemoase și aromate. Pe lângă faptul că le consumăm proaspete, putem să preparăm și tot felul de deserturi. Ne-am gândit să te inspirăm cu o rețetă de tartă cu caise, care îți va umple casa cu o aromă plăcută și îi va aduna pe toți cei dragi la masă. Vezi în continuare listacu ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
Bate bine albușurile cu un tel sau cu un mixer și adaugă treptat zahărul până obții o compoziție care să nu se desprindă de pereții bolului (la final, nu trebuie să se mai simtă granulele de zahăr în compoziție).
Adaugă în același bol gălbenușurile (bătute în prealabil, însă nu foarte mult, cât să fie lichide). Încorporează în compoziție toată făina și omogenizează bine până obții textura unui aluat de chec.
Pune compoziția într-o tavă cu pereți înalți, pe hârtia de copt. Peste compoziție, aranjează caisele tăiate felii (preferabil cât mai subțiri, pentru a nu îngreuna aluatul).
Se coace la foc mediu, timp de 30 de minute. Verifică checul cu ajutorul scobitorii.