În noaptea dintre ani ar fi bine să pui pe masa de sărbătoare și câteva preparate din pește sau fructe de mare. Ca să te inspirăm un pic, am pregătit o rețetă de somon la cuptor pe pat din salată de citrice – un preparat cu o aromă și un gust deosebit.
Complexitate
Mediu
Timp de gătit
30m
Ingredientele
Un file de somon
Sare şi piper, după gust
2 linguriţe de ulei de măsline
2 linguriţe de seminţe de mac
2 portocale sau mandarine
1 grepfrut
1 avocado
2 fire de ceapă verde
Preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Se pune somonul pe o foaie de copt şi se asezonează cu sare şi piper. Se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp, se amestecă într-un bol feliile de citrice şi avocado cu uleiul de măsline şi seminţele de mac şi se dă gust cu sare şi piper.
Se îndepărtează pielea somonului. Se aşază carnea pe un platou şi se adaugă salata de fructe. Opţional, se poate adăuga ceapă verde tocată fin.
Sursa