Dacă ești în căutarea unei rețete de post care va fi pe placul întregii familii, ce-ar fi să evadăm puțin în Italia și să ne delectăm cu aromele bucătăriei mediteraniene? Caponata Siciliană este un preparat pe bază de vinete, țelină și neapărat aroma de busuioc. Se gătește rapid, la tigaie. Noi am ales rețeta prezentată de bloggerița Violeta Postolache.
Spală vânetele și taie tot în formă de buculețe, după care adaugă puțină sare și pune totul într-o sită ca să se elimine surplusul de lichid.
Încinge o tigaie și pune două linguri de ulei de măsline, după care călește vinetele. Când sunt gata, scoate-le și pune-le deoparte.
Adaugă în tigaie două-trei linguri de ulei de măsline și pune ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat și ardeii tăiați rondele. Lașă câteva minute la foc mic, cât să se înmoaie ușor.
Adaugă roșiile cuburi și lasă-le la foc mic, cât să formeze un sos.
În sosul obținut, adaugă vinetele, măslinele și caperele bine scurse. Asezonează cu sare și piper.
Amestecă timp de 2-3 minute, cât să se împrietenească aromele. Când se răcește un pic, adaugă câteva frunze de busuioc.