Unul dintre cele mai populare deserturi din Moldova sunt acele clătite micuțe cu brânză dulce de vaci, numite și mule, care se topesc în gură și sunt de-a dreptul delicioase. Deși există o mare varietate de rețete, care diferă de la Nord la Sud, noi am ales-o pe cea mai des întâlnită și ușor de preparat. Răsfață-i pe cei dragi cu mule moldovenești și bucurați-vă de un ospăț pe cinste.
Pregătim o cratiță în care spargem ouăle, punem sarea și zahărul, uleiul și amestecăm bine. Adăugăm făina, amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm apoi atent laptele, amestecăm și aluatul e gata. Nu țineți clătitele mult pe foc, doar până se rumenesc.
Facem amestecul din brânză, zahăr, sare (puteți adăuga stafide sau extract de vanilie). Tăiem clătitele în patru și procedăm ca și cum am face sarmale.
Ungem un vas de lut cu unt și aranjăm mulele. Punem puțin și peste. Se dă la cuptor pentru 20 minute la 150 C.