mamaplus

Desert pufos cu gutui – se topește în gură

-
//
23.10.2019

Pentru că a început sezonul gutuilor, care pot fi găsite acum în toate piețele de la noi, îți prezentăm o rețetă de desert incredibil de fin și gustos. Originea acestui deliciu este în Franța, unde mai este numit și flaugnarde. La cât de bine arată, cu siguranță vei dori să-l încerci și tu.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 20m
Ingredientele
6 ouă
250 g zahăr
700 g smântână
120 g făină
coaja de la două lămâi
2 lingurițe esență de vanilie
1 kg de gutui
Preparare

Gutuile se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe sau felii. Se pun într-o cratiță cu apă cât să le acopere și se adaugă 300 g de zahăr. Le lăsăm să fiarbă până se înmoaie. Ulterior, se strecoară și se scurge toată apa.

Ouăle se bat spumă cu zahărul rămas (400 g), după care se adaugă făina, coaja de lămâie dată prin răzătoare, esența de vanilie și smântâna. Omogenizăm amestecul cu un mixer, însă cu exagerăm.

Într-o formă dată cu unt, aranjăm într-un strat gutuile și turnăm peste ele compoziția mixată mai devreme. Așezăm vasul cu prăjitura într-o tavă mai adâncă cu apă și dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la 180 grade.

Desertul este gata când se face auriu deasupra și se umflă la mijloc. Se lasă să se răcească în forma în care a fost copt și ulterior, se presoară puțin zahăr tos deasupra.