mamaplus

Ciorbă de văcuță cu fasole și legume. Rețeta Sabinei Rusnac

-
//
10.03.2021

Pentru că timpul de afară este încă rece și parcă s-ar cere în continuare ceva călduț și bun-bunuț, am ales astăzi să-ți prezentăm o rețetă foarte apetisantă a food bloggeriței Sabina Rusnac. Este vorba despre o ciorbă delicioasă de văcuță, preparată cu legume și fasole. Este adevărat că vei avea nevoie de cel puțin o oră și jumătate ca să o prepari, dar crede-ne pe cuvânt, rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor. Să trecem la treabă!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 30m
Ingredientele
600 gr carne de vițel cubulețe mărunte
3 litri de apă
3 linguri ulei
1 ceapă medie tocată fin
1 morcov tocat cuburi (200 g)
sosul din 2 roșii decojite și mixate la blender
3-4 cartofi cubulețe 400 g
70 g rădăcină de țelină tocată
1 rădăcină mică de pătrunjel tocat (20 g) – opțional
1 ardei gras tăiat fâșii (poți folosi și congelat)
200 g fasole roșie (poți folosi și conservă)
sare și piper
maghiran
3 frunze dafin
pătrunjel tocat pentru servit
Preparare

Fierbe carnea în apă curată până face spumă. Elimină spuma și redu focul. Adaugă boabele de piper, dafinul si maghiranul. Lasă carnea să fiarbă până devine foarte moale.

Încinge uleiul într-o tigaie, călește ceapa cu morcovul și puțină sare, apoi adaugă sosul de roșii. Mai înăbușă puțin și apoi stinge focul. Nu găti excesiv.

Când carnea a fiert, adaugă amestecul din tigaie, cartofii și restul legumelor tocate. Dacă e necesar, mai adaugă apă. Condimentează ciorba cu sare și piper și adu la fierbere. Lasă să fiarbă la foc mic 25 de minute.

Spre final, adaugă fasolele în ciorba de vițel și mai fierbe 5 minute. Stinge focul și adaugă pătrunjelul.