mamaplus

Churros de casă: gogoși spaniole care se topesc în gură

-
//
18.09.2020

Un desert specific Spaniei și Portugaliei pe care cei care au călătorit în aceste țări probabil că îl cunosc. Ei bine, noi te provocăm să facem împreună o călătorie imaginară și să gătim acasă delicioasele churros cum scrie la carte. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care cu siguranță le găsești în casă. Să trecem la treabă!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 0m
Ingredientele
250 ml apă
60 g unt
35 g zahăr
200 g făină
2 ouă
esență de vanilie
un praf de sare
Pentru prăjit:
300 ml ulei
Pentru pudrat:
Zahăr tos, scorțișoară
Preparare

Punem apa, untul și zahărul într-o cratiță la foc și amestecăm incontinuu până se topește zahărul și începe să fiarbă. În momentul în care începe să dea în clocot stingem focul și adaugăm făina, pasta de vanilie și sarea.

Amestecăm bine și lăsăm aluatul să se răcorească pentru aproximativ un sfert de oră. După ce s-a răcorit amestecul, adaugăm 2 ouă și mixăm bine până obținem o cremă omogenă mai groasă.

Punem uleiul la încins într-o tigaie la foc mediu. Aluatul îl punem într-un pos de bucătărie cu vârf stelat și cu ajutorul acestuia turnăm în tigaie fâșii de mărimea pe care o dorim. Să ne fie mai ușor, când punem aluatul în tigaie îl tăiem cu o foarfecă de bucătărie pe care o trecem prin apă rece.

Lăsăm gogoșelele să se rumenească bine pe ambele părți, le scoatem pe un șervet uscat care va absorbi surplusul de ulei apoi le tăvălim prin amestecul de zahăr pudră și scorțișoară. Putem să le servim și cu Nutella, cremă de ciocolată, fulgi de cocos sau alte toppinguri la alegere.