mamaplus

Un tânăr din Soroca, condamnat la 8 ani de pușcărie, după ce a șantajat o minoră cu fotografii intime pe care ea i le-a trimis pe Instagram

-
//
04.09.2024

Judecătoria Soroca a pronunțat recent o sentință de condamnare în cazul unui tânăr din raionul Soroca, acuzat de șantaj, care a fost găsit vinovat de a fi solicitat servicii sexuale și bani de la o minoră, amenințând-o cu publicarea unor fotografii intime. În cadrul ședinței de judecată, s-a stabilit că inculpatul a folosit un cont fals pe o rețea de socializare pentru a amenința victima și a obținut, prin constrângere, suma de 2.500 de lei, scrie observatorul.md

mamaplus

Din declarațiile victimei minore, audiată în condiții speciale, a spus că pe când avea vârsta de 12 ani, prin intermediul Instagram a făcut cunoștință cu un băiat care i-a propus să comunice. Peste un timp el i-a trimis poze cu organul său genital și i-a cerut să-i trimită și ea poze intime. Inițial fata a refuzat, dar după insistențele băiatului, aceasta i-a trimis cinci fotografii. Apoi l-a blocat, când a înțeles că el a făcut capturi de pe ecran.

Ulterior când s-a văzut cu prietenul surorii sale, acesta i-a recunoscut că el este băiatul cu care a discutat atunci și i-a propus să aibă relații sexuale pentru a șterge fotografiile. Ea a refuzat. Peste câteva zile acesta i-a scris de pe alt cont fals de Instagram, și i-a spus că dacă va refuza atunci el va plasa pozele pe rețelele de socializare. Până la urmă au convenit ca ea să-i plătească 2500 lei, pe care trebuia să-i lase la intrarea în municipiului Soroca. 

Fiind audiat în cadrul ședinței de judecată inculpatul nu și-a recunoscut vina, a relatat instanței că pe fată o cunoaște de aproximativ 8 ani, deoarece, anterior s-a aflat în relații de prietenie cu sora ei mai mare. Iar într-o zi doar s-a oprit cu fratele său cu mașina, la intrarea în oraș, fiindcă ar fi vrut la veceu. A mai menționat că, înainte de a reveni la automobil a observat lângă un copac o sacoșă din polietilenă pe care a examinat-o doar vizual, fără a o ridica de jos sau a o lua.

Instanța a dispus o pedeapsă de 8 ani de închisoare și o amendă de 95.000 de lei pentru inculpat, considerând infracțiunea de șantaj ca fiind una gravă.