mamaplus

Noul an de studii începe în peste 1.000 de instituții din R. Moldova

-
//
02.09.2024

Noul an de studii începe astăzi, 2 septembrie, în 1.059 de instituții de învățământ din țară. Prima lecție va avea genericul „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private. Cu mesaje de felicitare pentru elevi și profesori au venit președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul de resort Dan Perciun.

mamaplus

Ministrul Educației, Dan Perciun, a urat elevilor un an plin de noi cunoștințe, prietenii și reușite. El a subliniat importanța pregătirii pentru examenele de final de ciclu, încurajându-i pe toți să fie încrezători în forțele proprii, indiferent de rezultatele academice: „Să știți că sunteți niște învingători,” a adăugat ministrul, transmite radiomoldova.md. 

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, subliniind importanța învățării continue și a respectului reciproc. 

„Prețuim traiul în pace și bună înțelegere, învățăm să construim, nu să distrugem”, a menționat șefa statului, urându-le elevilor un an plin de cunoștințe și dezvoltare personală.

Premierul Dorin Recean a transmis un mesaj de încurajare elevilor și studenților, urându-le entuziasm, determinare și disciplină pentru a excela în studii și a dobândi abilități noi.

În unele raioane cum ar fi Telenești, Ocnița, Criuleni, Șoldănești, Cahul și Soroca, toate școlile au decis să dea startul noului an de studii pe 2 septembrie. Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară prin care au informat instituțiile de învățământ, că sunt în drept să decidă ora și data desfășurării festivității dedicate începutului noului an de studii.