mamaplus

40 de microbuze școlare, achiziționate cu suportul României, au fost transmise școlilor din țară

-
//
30.08.2024

Peste o mie de elevi din țară vor merge la școală cu microbuze noi, achiziționate cu sprijinul României. La evenimentul de distribuire a celor 40 de unități de transport a participat, astăzi, premierul Dorin Recean, alături de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, potrivit unui comunicat oficial.

mamaplus

În cadrul evenimentului, premierul Dorin Recean a subliniat importanța modernizării transportului școlar pentru asigurarea accesului la educație de calitate pentru toți copiii din țară. Prim-ministrul a mulțumit Guvernului României pentru contribuția la îmbunătățirea infrastructurii educaționale, dar și pentru întreaga asistență oferită țării noastre. 

„Este o investiție a statului român pe termen lung, care trebuie apreciată. România a fost mereu alături de noi și este, de departe, cel mai bun prieten al Republicii Moldova”, a spus șeful Executivului.

Cele 40 de microbuze au fost achiziționate din contul asistenței financiare nerambursabile de 100 de milioane de euro, oferită de Guvernul României. Întregul lot cuprinde 69 de unități de transport școlar, în valoare de circa 74 de milioane de lei, alte 29 de microbuze urmând să fie distribuite în luna octombrie.

La selecția școlilor care vor primi în dotare microbuzele s-a ținut cont de criterii precum numărul de copii care urmează a fi transportaţi, distanța dintre localități, dar și măsurile întreprinse de către autoritățile publice locale privind restructurarea reţelei şcolare din subordine.