mamaplus

GagauzyaLand ar putea fi închis

-
//
30.08.2024

Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alte instituții ale statului, va investiga legalitatea parcului de distracții GagauzyaLand, construit de echipa afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, după ce o fetiță și-a fracturat piciorul acolo.

mamaplus

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, ulterior, vor fi făcute publice concluzii cu privire la sistarea sau nesistarea parcului de distracții, transmite Newsmaker.md

„Noi am sesizat organele competente, Inspectoratul Naţional de Securitate în construcţii şi alte autorităţi. Vom avea un grup comun de investigaţii şi vom veni cu concluziile ulterioare privind sistarea sau nesistarea GagauzyaLand”, a declarat Adrian Efros.

De menționat că, pe 26 august, o fetiță de 10 ani a suferit o fractură dublă la picior în timp ce se juca la unul din terenurile amplasate pe teritoriul GagauzyaLand. Inițial, copila a fost examinată la Spitalul din Comrat, iar ulterior a fost transportată de urgență la Chișinău pentru îngrijiri medicale.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal în baza articolului 157 din Codul Penal – „vătămarea gravă ori medie a integrității corporale sau a sănătății cauzată prin imprudență”.

La rândul său, administrația parcului de distracții a publicat un comunicat în care și-a exprimat regretul pentru incidentul care s-a produs și a anunțat că este gata să își asume cheltuielile pentru tratament și reabilitare.