mamaplus

Locuri libere în liceele din Chișinău: Înscrieri se fac și în clasa I

-
//
27.08.2024

Noul an școlar va începe în mai puțin de o săptămână, dar în liceele din Chișinău sunt disponibile încă aproape 400 de locuri. Cifrele au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției Educație.

mamaplus

Și pentru clasa întâi mai sunt disponibile 45 de locuri, dar primăria crede că acestea se vor ocupa repede, deoarece până pe 30 august se desfășoară cea de-a treia etapă de înscrieri, transmite tv8.md.

„Deja au fost înmatriculați 10.364 de copii. Credem că până la 30 august, vom depăși această cifră de 10.409, ținând cont de faptul că pe parcursul etapei a doua am deschis suplimentar 11 clase, ținând cont de anumite micro-sectoare unde numărul de solicitări a fost mai mare ca de obicei”, a menționat șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

Este vorba despre cifra elevilor care într-o săptămână vor păși pentru prima dată pragul școlilor. Părinții care nu au reușit din diferite motive să-și înscrie copiii în clasa întâi, o pot face până la finele săptămânii curente. De fapt, sunt cu aproximativ o mie de locuri mai puține decât în 2023, atunci când în clasa întâi au mers peste 11.400 de copii. 

Citește mai departe pe tv8.md.