mamaplus

La Bălți au început pregătirile pentru școală. Rechizitele, mai scumpe

-
//
07.08.2024

Până la începutul anului școlar a rămas mai puțin de o lună, iar părinții au început pregătirile. Aceștia spun că în acest an, prețurile au crescut semnificativ, în comparație cu anul trecut.

mamaplus

Mai mulți părinți din Bălți spun că hainele pentru elevi s-au scumpit în acest an, iar calitatea acestora nu este din cea mai bună, transmite Tvn.md.

„Hainele pentru școlari sunt foarte scumpe, iar calitatea nu este deloc wow. Nu ceea ce ne-am dori pentru acești bani, și sunt foarte scumpe. Albume, vopsele, creioane, radieri – ceva de genul ăsta ne costa cam 500 de lei pentru două luni”, a spus un părinte.

„În comparație cu anul trecut și cu acest an este o diferență. Circa 6.000 de lei am dat pentru rechizite și haine”, a spus o femeie.

De cealaltă parte, vânzătorii se plâng pe lipsa cumpărătorilor.

„Până acum nu sunt deloc cumpărători. Deocamdată, vânzarea este foarte slabă. Vânzările au scăzut foarte mult. Toți vor totul ieftin, avem totul la reducere, dar nu cumpără. Oamenii nu cumpără. Caută doar totul ieftin, reduceri”, a spus o vânzătoare.

„În general, nu e nimeni, nu știu cum va fi la noi. Slab, slab, foarte slab. Așteptăm, poate, știți, cum la sfârșitul lunii oamenii își vor aminti că trebuie să meargă la școală. Prețurile au crescut, au crescut. Dar oamenii totuși vor ceva mai ieftin”, a spus o altă vânzătoare.

Pentru rechizitele de bază, în acest an părinții trebuie să achite de la 1.000 de lei și mai mult.