mamaplus

Anna Smolnițchi alăptează de 6 ani și vorbește despre beneficiile alimentației la sân

-
//
02.08.2024

De pe 1 până pe 7 august este marcată Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân. Cu această ocazie, Anna Smolnițchi a vorbit despre beneficiile alăptări. Mai mult, aceasta a menționat că alăptează de 6 ani, luind în calcul că are 4 copii, cu o diferență de vârstă mică între ei.

mamaplus

După 6 ani de alăptare la sân, cu mici pauze, de câteva luni, înainte de al treilea și al patrulea copil, spun cu mâna pe inimă: laptele matern este una din cele mai miraculoase creații ale lui Dumnezeu. 

Și acum, fără lirism: 

1. Ai hrană cu proprietățile ideale și temperatura perfectă, tot timpul, la tine. Nu ai de sterilizat nimic, de așteptat, de gătit. La primul semn al copilului, ai mâncare super nutritiva de oferit. 
2. Laptele matern e cel mai bun calmant și medicament atunci când copilul nu se simte bine. 
3. Laptele matern e cel mai bun somnifer. 
4. Și, cel mai important, laptele matern e un liant puternic între mamă și copil. E una din formele prin care se formează atașamentul, unul din ingrediente. 
5. Alăptarea la sân reduce riscul de cancer ovarian și cancer la san. 
6. Alăptarea la sân reduce riscul de depresie postpartum.
7. Atașarea la sân a copilului, imediat după naștere, ajuta la expulzia placentei in mod natural
 
8 Alăptarea la sân ajuta uterul să își revină la forma inițială, după naștere 

Succesul alăptării la sân depinde și de felul în care s-a născut bebelușul. O naștere fiziologică blândă și calmă, fara îndoiala, e un start bun pentru o alăptare la fel de blândă. E multa oxitocina acolo. Oxitocina contracta uterul și scoate copilul în afară și tot oxitocină răspunde de ejecția laptelui. Oxitocina este hormonul dragostei și al atașamentului. Deci ca sa produci oxitocină in mod natural ai nevoie sa te simți în siguranță, ai nevoie de liniște și dragoste. Natura a gândit totul. Rolul omului este sa nu încurce. 

Iar când alăptarea la sân nu decurge lin, din fericire, ai sprijinul consultantelor in lactație. Recomand @mamicaalapteaza . Acolo le găsiți! 

Între 1 și 8 august marcăm Săptămâna Mondială a Alăptării la sân. 🤍”, a menționat jurnalista.

mamaplus