mamaplus

Zeci de mame, tați și viitori părinți au participat la Caravana Alăptării, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”

-
//
02.08.2024

În incinta Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din Chișinău, zeci de mame, tați și viitori părinți au participat la Caravana Alăptării.

mamaplus

Specialiștii în nutriție, alăptare, pediatrie și psihologie le-au oferit participanților informații esențiale despre importanța alăptării exclusive în primele șase luni, subliniind beneficiile pentru sănătatea și dezvoltarea copilului.

La Caravana Alăptării, părinții au fost informați şi despre utilizarea adecvată a înlocuitorilor de lapte matern și importanța de a face alegeri conștiente și bine informate.La fel, specialiștii au vorbit părinţilor despre imunizarea copilului și Calendarul național de vaccinare.

Totodată, nutriționiștii au oferit sfaturi despre alimentația adecvată a mamelor care alăptează și despre introducerea corectă a alimentelor solide în dieta bebelușului.Direcția generală asistență medicală și socială a Primăriei Chişinău, subliniază importanța educației și sprijinului pentru mamele care alăptează, contribuind astfel la asigurarea unui început sănătos pentru toți copiii.