mamaplus

Trei fetițe au murit în urma unui atac cu cuțitul în Anglia

-
//
01.08.2024

Trei fetițe - între 6 și 9 ani - au murit după atacul înfiorător, petrecut într-un orășel din Anglia.

mamaplus

Un tânăr de 17 ani a atacat cu o armă albă mai mulţi copii care făceau la un centru comunitar exerciții de yoga și de dans după muzica lui Taylor Swift, transmite stirileprotv.ro.

Cinci minori și doi adulți care au încercat să-l oprească pe criminal sunt grav răniți.

După ce a fost filmat plimbându-se agitat prin zonă, cu 20 de minute înainte atacatorul - care purta un hanorac cu gluga trasă pe cap și o mască sanitară - a mers la centrul comunitar din Southport, luni, la ora prânzului, cu un taxi.

A coborât fără să plătească și a intrat pe ușa care fusese lăsată deschisă, pentru a menține răcoarea.

Apoi s-a năpustit într-o încăpere unde 25 de copii luau parte la activități de vacanță - exersau yoga, învățau să danseze pe muzica lui Taylor Swift, ori să confecționeze brățări artizanale. Și a început să lovească cu un cuțit în dreapta și în stânga.

Un bărbat care are un mic magazin vis-a-vis a fost martorul atacului.
Bărbat: „E ca într-un coșmar - cel mai îngrozitor lucru pe care l-ai putea vedea vreodată în viața ta. Să vezi copii mici, în starea aceea. Și părinții venind, și plângând și țipând, pentru că era momentul când trebuiau să îi ia acasă, chiar înainte de prânz. A fost îngrozitor”.

Un alt vecin - care nu a vrut să fie filmat - a descris ce a văzut mama sa.

„A auzit țipete și plânsete, a ieșit din casă să vadă ce se întâmplă. Spune că a văzut polițiști și ambulanțieri. Spune că a văzut copii cu răni de la înjunghiere în spate”.

A fost rănită grav și această profesoară de școală primară, de 35 de ani - care organiza atelierul de yoga pentru cei mici. Împreună cu o altă profesoară - și ea rănită - au reușit să îi ferească pe ceilalți 16 copii de atacul dement, până la intervenția polițiștilor

De asemenea, a fost înjunghiat în picior un antreprenor local care a încercat să-l oprească pe atacator și să-l dezarmeze.

Copiii loviți cu sălbăticie învățau să danseze în stilul lui Taylor Swift. Când a aflat despre tragedie, cântăreața a reacționat cu un mesaj pe Instagram. Un grup al fanilor ei a adunat în scurt timp peste 100 de mii de lire pentru familiile victimelor.

Atacatorul - un tânăr de 17 ani - rămâne în arest.

Potrivit poliției nu a avut complici, nici vreo legătură cu terorismul. Dar anchetatorii încearcă să afle ce motivație a avut. S-a născut la Cardiff, din părinți ruandezi și s-a mutat în zona Southport în 2013.