mamaplus

Copil de doi ani la reanimare: A băut solvent pentru vopsea, ascuns de mama sa într-un tufiș

-
//
01.08.2024

A scăpat ca prin urechile acului. Un băiețel de doi ani din stânga Nistrului a ajuns la reanimare după ce a băut solvent. Copilul ar fi găsit sticla ascunsă într-un tufiș de către mama lui, care vopsea un leagăn de la terenul de joacă.

mamaplus

Potrivit presei din regiune, cazul a avut loc pe 26 iulie în localitatea Slobozia. Mama copilului, în vârstă de 33 de ani a diluat vopseaua cu solventul, după care l-a ascuns într-un tufiș din curte. În timp ce femeia era vopsea leagănul, copilul a început să exploreze împrejurimile și a găsit sticla pe care a reușit să o deschidă. Ulterior, micuțul i-a adus capacul mamei sale.

Speriată că fiul său ar fi putut bea solventul, mama a apelat imediat la urgență. Băiatul a petrecut 24 de ore la terapie intensivă, după care câteva zile împreună cu mama sa în spital.

În prezent, copilul este deja acasă. Inspectorul pentru minori a avut o discuție preventivă cu părinții. Acesta a menționat că substanțele periculoase pentru copii trebuie să fie păstrate într-un loc inaccesibil pentru aceștia, de preferat în afara câmpului lor vizual.