mamaplus

Intoxicație în masă din cauza unui grătar: O persoană a murit

-
//
31.07.2024

O persoană a murit, iar alte peste 140 de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare în Japonia, după ce au consumat anghilă la grătar, un preparat foarte popular în această ţară, mai ales pe timpul verii, a anunţat directorul unui magazin universal.

mamaplus

Shinji Kaneko, directorul magazinului universal Keikyu din Yokohama, lângă Tokyo, şi-a cerut scuze după ce mai mulţi clienţi care au cumpărat cutii "bento" cu anghilă, săptămâna trecută, au acuzat apoi vărsături şi diaree, transmite stirileprotv.ro.

Unul dintre clienţi, în vârstă de 90 de ani, a murit, a declarat, luni, Shinji Kaneko într-o conferinţă de presă, înclinându-se profund şi prezentând "cele mai profunde condoleanţe".

Produsele vizate conţineau anghilă preparată în stilul tradiţional "kabayaki" - frigărui la grătar, înmuiate în sos din soia şi mirin (vin de orez), scrie AFP.

Consumată în întreaga lume, anghila este deosebit de populară în Asia şi în special în Japonia, unde rămăşiţe descoperite în monumente funerare au atestat că acest peşte era deja consumat în regiune în urmă cu câteva mii de ani.

O anchetă efectuată de autorităţile sanitare a făcut posibilă depistarea prezenţei bacteriei Staphylococcus aureus în aceste produse, potrivit reprezentanţilor magazinului universal Keikyu.

"Luăm foarte în serios ceea ce s-a întâmplat şi suntem profund întristaţi de ceea ce s-a întâmplat. Vom coopera fără rezerve la anchetele efectuate de autorităţile de sănătate publică", a spus Shinji Kaneko.