mamaplus

Un copil din Republica Moldova era pe masa de operație în momentul în care rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev

-
//
17.07.2024

Un copil din Republica Moldova era pe masa de operație în momentul în care rușii au bombardat Spitalul de copii din Kiev, anunță vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, într-o postare pe Facebook, informează unica.md.

mamaplus

”Săptămâna trecută, alături de o lume întreagă, am rămas profund marcată de atacul Rusiei asupra celui mai mare spital pentru copii din Kyiv, Ohmatdit. Racheta rusească a distrus complet secția de terapie intensivă, în total fiind avariate 24 de departamente, dintre care zece secții de chirurgie și cinci secții de oncologie.

Peste 600 de pacienți, copii care suferă de boli incurabile, se tratau în acel moment în spital. Inclusiv copii din Republica Moldova, unul dintre care se afla pe masa de operații chiar în momentul bombardamentului. Din fericire, el a supraviețuit și se află în continuare în grija medicilor.Fiind la Kyiv, am mers la locul unde statul agresor a ucis zeci de oameni și a rănit sute de copii, părinți și medici – de facto, a lovit în inima societății ucrainene. Am adus un omagiu tuturor victimelor nevinovate.

Acest atac este o mostră cumplită a cinismului celor pentru care nu mai există nimic sfânt, nici măcar viața unor copii nevinovați. Atrocitățile asupra tuturor ucrainenilor trebuie să se oprească, iar crimele de război trebuie judecate.” mai scrie Cristina Gherasimov.