mamaplus

Anastasia Nichita, amintiri triste din copilărie: “Mă băgam în fața mamei și îl rugam pe tata să n-o bată”

-
//
11.07.2024

Luptătoarea Anastasia Nichita, una dintre sportivele care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, a vorbit într-un documentar despre copilăria sa grea. Aceasta a povestit despre certurile violente dintre părinții săi și despre situațiile când își apăra mama, riscând să fie ea însăși lovită, dar și despre lipsa acută a banilor.

mamaplus

„Tata nu venea acasă câte o săptămână și venea la sfârșit de săptămână și nu aducea bani. Pleca la muncă, dar nu aducea bani acasă. Mama lucra servitoare și singurul salariu era al ei – de 200-300 de lei. Îmi amintesc mai mult situațiile dintre părinți – neînțelegeri, certuri. Tata venea beat acasă și o bătea pe mama. Se întâmpla destul de des. Îmi amintesc că deseori mă băgam în fața mamei și îl rugam pe tata să n-o bată”, a povestit sportiva.

Anastasia Nichita a mai povestit despre faptul că mama sa a plecat să lucreze peste hotarele țării: „Dacă ar fi rămas în Moldova, cred că nu mai era să fie printre noi, pentru că bătăile de care avea parte erau destul de serioase. Împreună cu fratele, am rămas în grija bunicii. (…) Când eram la bunica, fratele a început să frecventeze secția de lupte. Într-o zi a venit cu ideea: Nastea, hai și tu la lupte. Inițial nu am vrut, dar el se ținea de mine”.

Tânăra și-a amintit și de lipsurile financiare prin care a trecut: „Au fost momente în care nu aveam bani de haine, de un gel de duș, de un șampon, o pastă de dinți. De obicei se făceau competiții și drept premii se dădeau și bani. De multe ori, numai de asta și voiam să câștig”.

Anastasia Nichita este originară din Moldova. În 2023, ea a fost declarată cea mai bună sportivă a anului, după ce a câștigat titlul de campioană mondială și europeană. De asemenea, ea a fost desemnată cea mai bună luptătoarea a anului 2023 din Europa.