mamaplus

Dezvăluiri de la mama fetei care a născut la 11 ani. Concubinul i-a zis: „Ține 1000€ și du-te și dă la anchetator”

-
//
10.06.2024

Fata care a născut la 11 ani nu a făcut ecografia urgent, deoarece specialistul vine în raion de la Chișinău, iar localnicii din sat au o singură zi când pot beneficia de procedură – miercuri. Copila s-a aflat alături de abuzator câteva zile, după ce s-a aflat că este gravidă, iar primarul insistat că un caz suspect nu este un caz confirmat.

mamaplus

Inițial, profesorii și părinții colegilor au observat schimbările prin care trecea adolescenta la Balul Bobocilor., conform unui material publicat de Oameni și Kilometri. Ulterior, asistenta medicală din școală a făcut o investigație mai discretă, i-a palpat burta și a înțeles că este gravidă, însă când a rugat copila să colecteze urină pentru analize, copila s-a eschivat.

Recipientul a fost adus de fată a doua zi, însă nu era proba ei biologică, iar rezultatul a fost negativ. Apoi copila a mers cu propriul agresor la ecografia, iar acolo s-a confirmat că este însărcinată.

Deși asistenta medicală a înțeles că minora este gravidă de luni, investigația a fost făcută peste câteva zile, pentru că medicul specialist vine din Capitală în raionul de baștină al copilei, iar sătenii pot beneficia de investigație doar în zilele de miercuri.

„De la școală m-a sunat, diriginta. Și-au cerut voie de la mine că să-i facă Iuliei analize, că oleacă e dezvoltată. M-am gândit că mănâncă la școală, acasă. Nici prin cap să-mi treacă ce se întâmplă. Apoi miercuri, după ce a fost la UZI (ultrasonografie – n. red.) l-am sunat pe el, să-mi spună ce are. A răspuns la telefon peste câteva ore. Mi-a zis că Iulia e însărcinată și să nu mă panichez. Să ne luăm în mâini. Nu e prima și nu e ultima. Eu tremuram. Pe 14 decembrie, seara, eram acasă”, își amintește mama copilei.

Urmărirea penală a început pe 13 decembrie, dar tatăl vitreg al fetei a fost reținut abia peste două luni, după ce copila a născut. Mai mult, minora a petrecut acasă sărbătorile de iarnă, fiind luată de mamă de la centrul de plasament. Asistenții sociali susțin că au cerut opinia anchetatorilor, însă ei le-au sugerat că acumulează doar probe și nu le pot spune dacă individul este bănuit. Decizia a fost lăsată la discreția autorității locale, pe când mama fetei spune că nu își dădea seama cine este tatăl nepotului ei. Și primarul localității îl caracteriza pozitiv pe bărbat și spune că nu și-ar fi închipuit o asemenea situație.

„Avea o română frumoasă. Era harnic. Avea tot felul de animale prin jurul casei. Avea porci, 100 de rațe, tractoraș, vaci. Vindea lapte, brânză. Se comporta frumos cu sătenii. Și familia nu era la evidență că ar avea careva probleme: sărăcie, alcool, violență”, a spus alesul local.

Individul, însă, s-a compromis în fața soției când a vândut tractorul. El îi cerea concubinei să meargă la anchetatori să le ofere 1000 de euro mită, ca să îi fie restituite actele. Acum, mama fetei își amintește că atunci când voia să revină acasă, bărbatul o convingea că au nevoie de bani, copiii vorbeau la telefon doar în prezența lui, iar sătenii care veneau să cumpere produse lactate găseau poarta închisă întotdeauna.

Pe 29 ianuarie copila de 11 ani a devenit mamă. După mai multe discuții cu fiica, minora a recunoscut cine a lăsat-o însărcinată, iar bărbatul a fost reținut. Anchetatorii l-au reținut la scurt timp și afirmă că îl bănuiau de la bun început, dar respectau anumite proceduri, iar faptul că arestul a coincis cu nașterea ar fi doar o coincidență, potrivit lor.

Amintim că, Poliția a fost alertată pe 13 decembrie de către angajații unui centru de sănătate, despre minora gravidă în luna a opta. Aceștia au deschis dosar penal pentru viol săvârșit asupra unei persoane care nu are 14 ani, iar copila a fost audiată în condiții speciale.

Ulterior, tatăl ei vitreg a fost reținut. Pe 10 iunie 2024, bărbatul a fost trimis pe banca acuzaților. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă până la 20 de ani de închisoare sau va fi privat de libertate de viață.