Anual, până la 20 de copii mor în urma accidentelor rutiere pe drumurile din țară, iar în jur de o sută de minori sunt schilodiți și rămân invalizi pe viață, după ce au fost spulberați de mașini. Dintre aceștia, mai mult de jumătate sunt din Capitală.
Chișinăul rămâne cel mai periculos oraș din țară, iar statistica a fost analizată de expertul economic Veaceslav Ioniță, care crede că respectarea regulilor de circulație, dar și atenția maximă, atunci când mergem pe stradă, ar putea reduce numărul mare de accidente cu implicarea pietonilor, transmite tv8.md.
„850 de pietoni nimeresc anual într-un accident rutier, din simplul fapt că ies din casă, dintre care 55-60% sunt din municipiul Chișinău. Ce înseamnă acest lucru? Ținând cont de populația din municipiul Chișinău cu populația restului țării, o persoană din municipiu care iese din casă este predispusă riscului de a fi implicată într-un accident rutier, mergând pe drum, este de patru ori mai mare decât în restul țării.”
Chișinăul deține întâietate și la accidentele rutiere cu implicarea minorilor, spune Ioniță. Dintre aceștia, 174 au fost pietoni. În 2022, 123 de copii au rămas cu traume pentru toată viața în urma coliziunilor rutiere, dintre care 15 au decedat. În 2021 au fost schilodiți 144 de copii, dintre care 18 au decedat. A crescut numărul victimelor care au fost izbite în timp ce se deplasau cu trotineta sau bicicleta.
De la începutul acestui an, peste 2.500 de persoane au nimerit în accidente rutiere.
Citește întreg articolul pe tv8.md.