Peste 300 de părinţi din 12 raioane ale Republicii Moldova vor fi sprijiniţi să-şi crească şi să-şi educe mai bine copiii prin intermediul unui program intitulat "Mellow Parenting". Pe lângă sesiunile de informare dedicate mamelor, proiectul include şi activităţi comune părinte-copil, de mare folos pentru micuţi, care se vor simţi mai bine apreciaţi şi iubiţi.
Programul "Mellow Parenting" îşi propune să-i ajute pe părinţii din familii social-vulnerabile la educaţia celor mici. Cele 14 sesiuni de grup conduse de practicieni cu experienţă, la care vor participa mamele, includ prelegeri, teme pentru acasă, sesiuni video dar şi activităţi comune pentru a întări relaţia părinte-copil, transmite tvrmoldova.md.
IRINA SPIVACENCO, manager de proiect: „În timpul de faţă promovăm programul în patru raioane: Cantemir, Cimişlia, Ştefan Vodă şi Taraclia. Deja avem mai mult de 30 de practicieni instruiţi în toată ţara şi scopul nostru, cum am mai spus este să promovăm mai departe, ca acest program să fie implementat şi la nivel de ţară.”
RACHEL TAINSH, director program, Mellow Parenting: „Noi colaborăm cu Organizaţia "Parteneriate pentru fiecare copil" în Mellow Parenting din 2016 şi i-am sprijinit pentru a organiza traininguri în acest program care este orientat spre părinţii şi copiii acestora.”
Cei peste 30 de practicieni sunt instruiţi de un expert internaţional în Mellow Parenting. Astăzi, ei şi-au dat întâlnire pentru a face schimb de bune practici.
TATIANA LUPAN, psiholog, mentor Ungheni: „Facem nişte activităţi în comun, adică mama şi copilul pot să decupeze, să modeleze ceva frumos, să facă o lucrare frumoasă împreună şi momentul acest când se implică mama şi copilul se simte mai important, apreciat, iubit.”
ELENA JUPAN, psiholog, mentor Taraclia: „Este al doilea an când implementăm acest proiect care este făcut în colaborare cu Consiliul raional din Taraclia şi, iată, organizăm a treia grupă de beneficiari. În primul proiect au fost şapte mame, iar în cel de-al doilea, opt.”
Proiectul este implementat de Organizaţia "Parteneriate pentru fiecare copil" şi Centrul Naţional de Formare, Asistenţă, Consiliere şi Educaţie din Moldova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.