Alivanca este un desert tipic moldovenesc și majoritatea dintre voi ați auzit de el dacă v-ați petrecut copilăria la țară. Deși poate fi servit și sărat, noi am ales varianta dulce, întrucât deserturile sunt preferatele voastre la această rubrică. Ne-am dorit să găsim o rețetă cât mai autentică și am ales-o pe cea a gospodinei Lidia Moraru. Spor la gătit și poftă bună!
Într-un vas punem chefirul împreună cu bicarbonatul de sodiu. Amestecăm.
În alt vas batem ouăle cu zahărul și sarea. Adăugăm pe rând brânza, făina de porumb, uleiul și mixăm bine.
Vom avea nevoie de o tavă de 20 cm în diametru pe care o vom tapeta cu hârtie de copt. Punem amestecul în tavă și o dăm în cuptorul preîncălzit la 180C, timp de 35-40 min.
Scoatem tava din cuptor și o lăsăm 20 min să se răcească, apoi o putem servi.