Una dintre activitățile cele mai populare în rândul copiilor este săritul cu coarda, iar părinții ar trebui să-i în curajeze să o facă frecvent, pentru că vor avea parte de un șir de beneficii pentru dezvoltarea lor fizică. Săritul cu coarda este in sine un sport, care oferă distracție, adrenalină, competiție și testarea personalității.
Rezistență și flexibilitate
Săritul cu coarda este un adevărat sport, iar cu acesta copiii își vor testa rezistența. Ținutul coardei este un exercițiu care poate ajuta copiii să testeze și să depășească limita lor de putere. De asemenea, îi va ajuta să devină mai agili și mai flexibili, deoarece exercițiul necesită mișcări rapide și salturi foarte rapide.
Eliberarea adrenalinei
Energia consumată prin sport se înmulțește atunci când este un exercițiu de rezistență. Este cazul săritului coardei care constă în a face salturi scurte și foarte apropiate, astfel încât acestea să elibereze o mulțime de adrenalină.
Autoperfecționare
Săritul cu coarda pare ceva simplu dar necesită, de asemenea, o mulțime de efort, tenacitate și perseverență. Coarda este ușor de practicat, iar copiii pot testa rezistența corpului lor, văzând cât de mult pot să sară și să practice tot mai bine...
Coordonare și psihomotricitate
Un alt avantaj al săritului cu coarda este coordonarea brațelor și a picioarelor. Psihomotricitatea este folosită în acest tip de jocuri, pentru că mușchii sunt în continuă mișcare, fără a deruta calea de a efectua săriturile și a muta brațele pentru a înfășura frânghia însăși.
Distracție
Dar mai presus de toate, un mare avantaj al săritului cu coarda este jocul și distracția în sine. Acest joc minunat poate fi practicat atât de un singur copil, cât și de un grup de copii. Aceasta activitate sporește gradul de conexiune și socializare și este un bun prilej pentru ca cei mici să își facă noi prieteni.
Exercițiu
Un alt avantaj al săritului cu coarda este faptul că antrenează numeroase grupuri de mușchi în același timp. În timp ce efectuează săriturile, copilul antrenează mușchii brațelor, ai picioarelor și abdomenului. Totodată, acest exercițiu fortifică și articulațiile, ceea ce este un avantaj bun pentru copiii mici.
Îmbunătățirea reflexelor și al echilibrului
În timp ce sar cu coarda, copiii își imbunătățesc reflexele și capacitatea de a-și menține echilibrul și orientarea în spațiu. Săritul cu coarda necesită tenacitate și forță, dar trebuie să fie conștienti și de numărul de salturi adecvate vârstei, amplitudine și ritm. De asemenea, este nevoie de echilibru, pe care copilul învață să îl controleze pe parcurs.