Deși vacanța de primăvară era programată inițial să dureze patru zile, copiii urmând să revină la ore marți, 9 martie, din cauza situației epidemiologice generată de noul coronavirus, aceasta a fost prelungită până la data de 15 martie. Potrivit Ministerului Educației, recuperarea orelor din cele șapte zile adăugătoare la vacanță se va efectua cu prezența fizică a elevilor, conform unui grafic individual, stabilit de administrația fiecărei instituții de învățământ.
„Reiterăm ca, pe parcursul vacanței de primăvară, să respectați cu strictețe regulile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. Chiar dacă e deranjant, purtați masca de protecție în locurile aglomerate și în transportul public.
Chiar dacă e ostenitor, spălați-vă frecvent pe mâini, mai ales după ce atingeți obiecte de necesitate comună. Chiar dacă pare inevitabil, păstrați distanța fizică și evitați spațiile aglomerate. Profitați de vacanța de primăvară pentru a citi și a petrece timpul alături de cei dragi – frați, surori, familie. Pentru noi e important să știm că sunteți în siguranță”, indică un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).
Potrivit sursei citate, ministerul a făcut un apel și către părinți, îndemnându-i ca în vacanță să le ofere copiilor un plus de atenție și căldură. „Cu toții ne dorim copii sănătoși și deștepți și trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a-i vedea mereu așa”, atenționează MECC.
Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal. Conform planului stabilit la începutul anului de studii, vacanța de primăvara trebuia să dureze patru zile (5-8 martie). Următoarea vacanță preconizată este cea de Paști, de zece zile (1-10 mai). În instituțiile de învățământ din țară își fac studiile peste trei sute de mii de elevi.