Își dedică timpul cu o deosebită dragoste și afecțiune pentru toți cei șapte pitici de acasă. Cel mai mare copil al Marinei Cârnaț are 13 ani, iar cea mai mică este Tamia, în vârstă de 1 an și 8 luni. Chiar dacă are un bagaj mare de cunoștințe în parenting, Marina spune că aceste cunoștințe nu pot fi aplicate în practică la fiecare copil, pentru că micuții sunt absolut diferiți, iar regulile trebuie adaptate. Când vine vorba de practicarea mersului la oliță, tânăra mămică spune că procesul poate începe încă de la vârsta de un an, când copilul înțelege deja cum se desfășoară tot procesul.

”Când Teo Jr. avea 6 luni (n.r. primul copil al Marinei), citisem atunci că din momentul când copilul stă deja pe funduleț, îl putem pune pe oală. Îl puneam dimineața la prima oră și așteptam să facă nr.2. După ce făcea, toată ziua din nou cu scutece... Asta a durat mai bine de jumătate de an... La al doilea copil am aplicat alta metodă, tot preluată dintr-o carte, dar individualizată. De atunci, pe toți copiii mei i-am învățat anume așa.

1. Suntem pline de răbdare, dedicate 100% cauzei și stăm maximal posibil acasă.
2. Scoatem total scutecul ziua și punem doar pentru somn (pentru ca să nu aibă regres).
3. Pregătim mai multe perechi de pantaloni scurți - fără chiloței (pentru ca să nu aibă senzația că este în scutec, deci pantalonașii nu ar trebui să fie foarte strânși pe corp).
4. Îi învăț doar pe timp de vară, dacă nu reușesc vara aceasta, atunci voi reuși următoarea vară (pentru ca să nu mă îngrijorez că s-a scăpat și îi e frig).
5. Primele zile îi dau mai multă apă decât de obicei (pentru ca să îl obișnuim cât mai rapid cu acest proces, apoi când prinde ideea, vom reduce apa).
6. Îl așez pe oală la fiecare 10-15 min (primele zile, iar mai apoi mărim aceasta diferența până la 5-6 ori pe zi).
7. Stă pe oală maximum 3 min (în timp ce stă pe oală, nu privește televizorul, nu se joacă pe telefon, nu are jucării în mână - el e într-un proces firesc, dar și intim, de aceea el trebuie să înțeleagă că atunci când face această treabă, el nu poate face și altceva în același timp, asta nu e distracție).
8. Oala o alegem cât mai simplă, fără muzică, culori țipătoare. Cel mai important este să aibă partea din față mai ridicată, e comodă pentru fete și pentru băieți.

mamaplus

Menționăm că Marina și Teodor Cârnaț marchează 15 ani de căsnicie, iar copiii lor poartă prenume cu inițiale simbolice ”M” și ”T” - Teo, Manuella, Mateo, Tea, Tadeo, Malvina și Tamia.

mamaplus
mamaplus