A fost obținut documentul care face lumină în cazul băiețelului de numai 4 ani din Piteşti care a intrat în stop cardio-respirator şi apoi în comă, după ce a fost anesteziat de medicul stomatolog.
Este vorba de autorizația sanitară de funcționare a clinicii stomatologice, dar şi de infomații-cheie în acest caz.
Mai exact, medicii au făcut un cocktail de anestezice în cazul micuțului care a fost adus în stop cardio-respirator la un spital din București şi este în comă.
Documentul amintit confirmă faptul că această clinică nu avea dreptul să facă anestezie generală, nu era autorizată pentru o secție de anestezie şi terapie intensivă, aşa cum se întâmplă în cazul unei anestezii generale: există un compartiment special, un salon de trezire, aparatură, ventilație, defribrilator, o persoană care trebuie să stea lângă pacientul anesteziat.
Sunt patru anchete în cazul Piteşti
În prezent, sunt patru anchete în acest caz. Poliția din Argeş face o anchetă pentru vătămare corporală din culpă, DSP din Argeş face o anchetă pentru a stabili dacă sunt respectate condițiile igienico-sanitare, dar şi Inspecția Sanitară şi Colegiul Medicilor, pentru a decide dacă medicul stomatolog este vinovat în acest caz.
Medicul a declarat că până acum ar mai fi sedat astfel 400 de copii.
Până acum, singura pedeapsă pentru clinica care a adus copilul în această stare este o amendă de 20.000 de lei, dată de Direcția de Sănătate Publică.
Medic: Starea copilului, „extrem de gravă”
Starea copilului de la Piteşti care a fost adus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” se menținea marți seara „extrem de gravă”, spunea purtătorul de cuvânt al unității medicale, Raluca Alexandru.
„Copilul este internat în reanimare, intubat şi ventilat mecanic, starea se menține extrem de gravă, sub tratament de specialitate. Se fac investigaţii. Copilul a făcut stop cardio-respirator la stomatologie în urma unei anestezii generale şi a fost resuscitat local”, se arată într-o informare a unității medicale.
Stomatologul care l-a tratat pe copilul de patru ani intrat ulterior în comă, susține că a avut acordul familiei şi că tehnica folosită, numită analgosedare, nu a mai ridicat probleme până acum.