Toate femeile însărcinate ar trebui să fie atente pentru că rezultatele unei noi investigații au scos la iveală faptul că autismul ar putea fi o tulburare prenatală cauzată de niveluri ridicate de estrogen în uter. Acest lucru a reieșit dintr-un studiu realizat de Centrul de Cercetare a Autismului din cadrul Universității Cambridge.

mamaplus

Oamenii de știință consideră că estrogenul afectează creierul fătului, dar în prezent nu este clar dacă aceste niveluri crescute de hormoni provin de la mamă, bebeluș sau placentă.

Cercetătorii au analizat lichidul amniotic de la 98 de femei, luat din eșantionul danez Biobank, care are probe amniotice de la peste 100.000 de sarcini. Cei patru estrogeni au fost semnificativ mai mari la bebelușii care au dezvoltat ulterior autism, comparativ cu 177 de micuți care nu au făcut.

Se credea anterior că testosteronul este legat de autism, dar oamenii de știință spun că estrogenul are o legătură și mai puternică. „Această nouă analiză susține ideea că creșterea hormonilor sexuali prenatali este una dintre cauzele posibile ale afecțiunii”, a spus cercetătorul principal, Simon Baron-Cohen, directorul Centrului de Cercetare al Autismului, din cadrul Universității Cambridge.

„Acești hormoni interacționează probabil cu factori genetici care afectează dezvoltarea creierului fetal,” mai precizează Simon Baron-Cohen.

Sursa