Atunci când mergeți la restaurant pentru a vă relaxa și a vă alinta papilele gustative, trebuie să aveți siguranța că produsele pe care le comandați sunt proaspete și de calitate superioară. Vă prezentăm mai jos recomandările bucătarilor-șefi din toată lumea, astfel încât să nu rămâneți dezamăgiți de alegerea făcută.
Un steack prăjit în exces
Bucătarul american Anthony Bourdain a recunoscut că, o bucată de carne rigidă, care și-a pierdut aspectul comercial, întotdeauna va fi utilizată în calitate de steack prăjit în exces.
Sushi cu somon
Specialiștii în gastronomie susțin că trebuie să evităm rulourilor de sushi cu somon, pentru că prezintă un mediu prielnic pentru diferiți paraziți. Dar nu trebuie să vă neliniștiți, pentru că solunul este congelat înainte de preparare. În acest mod, riscurile de dezvoltare a bacteriilor se reduc.
Cu toate acestea, nu ezitați să întrebați la restaurant dacă rulourilor de sushi sunt pregătite din pește proaspăt sau congelat.
Bucatele vegetariene
Bucătarii confirmă că bucatele vegetariene din restaurante ar putea să nu corespundă pe deplin acestor criterii. Unii bucătari au recunoscur că se mai întâmplă ca să adauge un pic de ton sau becon într-o salata vegetariană. De aceea vă recomandăm să fiți atenți la preparatele din farfuria Dvs.
Salata iceberg
Specialiștii recunosc că este dificil să speli frunzele de satată, astfel încât să nu se dezvolte diverse microorganisme.
Pâine
Pâinea cu care ați fost servit ar putea fi fost pus anterior pe altă masă. Chiar dacă feliile de pâine vor fi încălzite, nu puteți avea siguranța că mâncați un produs proaspăt și sănătos.
Peștele servit luni
Potrivit bucătarului american Anthony Bourdain, majoritatea restaurantelor cumpără peștele în ajunul zilelor de weekend – joi sau vineri. Astfel, luni nu este ziua indicată pentru a alege bucate gătite din pește, dacă luăm în calcul că peștele își menține prospețimea doar trei zile.
Stridii
Nu comandați stridii în restaurantele care nu sunt specializate pe produsele de mare. Dacă acestea nu sunt proaspete, e foarte simplu să vă intoxicați.
Un alt sfat ar fi să comandați anume bucatele în care este specializat restaurantul, de aceea nu puteți opta pentru pastă într-o pizzerie sau pește într-o berărie.
Să aveți poftă!
Sursa: adme.ru