Fotograful din America, Set Castel este specializat în filmările subacvatice. De regulă, el fotografiază animale (pisici, câini). Recent, însă el a făcut o serie de fotografii a copiilor sub apă. El a fotografiat peste 700 de bebeluși care înoată. În rezultat, el a obținut un album voluminos cu astfel de imagini.
Proiectul respectiv este o parte a programului care învață copii să înoate. În realitate, lecțiile de înot a bebelușilor sunt foarte populare în prezent. Reieșind din faptul, că bebelușul trăiește în burtica mamei într-un mediu cu apă, copiii sunt scufundați de la o lună după naștere. Mai mult, până la vârsta de 3 luni bebelușii păstrează reflexul, care presupune reținerea respirației, atunci când pe fața lor ajunge apa.
Nu toți părinții însă au posibilitatea de ași învăța bebelușii să înoate de la o vârstă timpurie. Mulți consideră acest lucru inutil. Medicii însă recomandă scufundarea bebelușului sub apă, deoarece procedura face copilul sănătos. Acest lucru însă, trebuie făcut cu un instructor specializat în domeniu, medic sau asistenta medicală, care o pot face și nu le este frică.
Care sunt beneficiile înotului pentru bebeluși? Copilul care înoată – este activ, energic, se dezvoltă bine din punct de vedere fizic și intelectual. Se dezvoltă plămânii, lucru care în rezultat, contribuie la o activitate mai bună a creierului. Copiii care înoată din primele luni de viață – sunt puternici, rezistenți, căliți și cu o capacitate înaltă de activitate. Acești copii se adaptează ușor la condiții noi de viață, sunt mai puțin sensibili la stres. Bebelușii care înoată încep să se așeze pe funduleț și să meargă mai devreme decât semenii lor. Acești copii sunt mai liniștiți, mai puțin agresivi, ei încep să vorbească mai devreme, sunt mai dezvoltați intelectual.
Priviți acești bebeluși care înoată! Însă, decizia de a învăța bebelușul să înoate începând cu vârsta de o lună – vă aparține doar dvs.