Evenimentul „Bucurie în Mişcare” are loc în premieră şi la Chişinău

Evenimentul „Bucurie în Mişcare” are loc în premieră şi la Chişinău

-
//
19.05.2016

Toată săptămâna curentă la Chişinău se desfăşoară mai multe activităţi în cadrul săptămânii „Bucurie în mişcare”. Evenimentul are loc în premieră în Moldova după ce de patru ani se desfăşoară anual în mai multe oraşe din România. Organizatorii au declarat într-o conferinţă de presă la IPN că-şi propun, pe lângă promovarea modului sănătos de viaţă, să susţină şi o echipă din 10 elevi moldoveni, care merg la un eveniment important destinat performanţei în educaţie în România „Creatori de viitor – Champions United”.

Evenimentul „Bucurie în Mişcare” are loc în premieră şi la Chişinău

Evenimentul „Bucurie în Mişcare” a fost lansat în 2012 în România de către Asociaţia „11EVEN” din Cluj-Napoca. Fondatorul Asociaţiei, Ovidiu Neamţu, a spus  că în cei 4 ani de când a fost lansat, acest eveniment a avut loc în mai multe oraşe din România şi a susţinut ideea atunci când i s-a propus să-l organizeze şi la Chişinău. „În Moldova, evenimentul diferă faţă de cel din România. Acolo îl desfăşurăm într-o zi de sâmbătă, aici însă durează o săptămână”, a comunicat Ovidiu Neamţu.

Potrivit lui, de la începutul săptămânii curente, voluntarii evenimentului merg prin grădiniţe şi şcoli unde îndeamnă copiii să iasă afară şi să practice diferite jocuri. Ovidiu Neamţu menţionează că astfel de acţiuni sunt cu atât mai importante, cu cât în era tehnologiilor informaţionale copiii se mişcă mult prea puţin. Astfel, în această seară, 19 mai, toţi cei care doresc pot să meargă la bazinul de lângă Casa Guvernului ca să înoate începând cu ora 17.00. Următorul eveniment de anvergură va fi sâmbătă, 21 mai, în Parcul Valea Morilor, unde va avea loc o cursă de alergări începând cu ora 9.00. Participarea la evenimente este gratuită, dar doritorii vor putea să facă donaţii pentru cei 10 elevi care urmează să meargă în România.

Săptămâna „Bucurie în Mişcare” va culmina duminică, 22 mai, în Parcul Dendrariu, cu un festival în cadrul căruia sunt planificate acţiuni pentru întreaga familie. Duminică seara va avea loc un concert susţinut de trupa „Gândul Mâţei”, care a marcat recent 20 de ani de la fondare. Intrarea la acest festival este gratuită.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că astfel de evenimente mereu vor avea susţinere din partea Primăriei. Totodată, edilul consideră că acesta reprezintă şi o oportunitate a investitorilor de la Kaufland să vadă capitala Republicii Moldova, mai ales în contextul în care s-a anunţat intenţia de a deschide o reţea de magazine şi aici.

Sursa: IPN.md