Foarte multe mămici descoperă că în sarcină burta nu este singura parte din corp care devine mai mare! Acest lucru se datorează în parte creșterii în greutate, dar și din cauza lichidului suplimentar pe care corpul dumneavoastră îl reține (numit edem). Când se umflă picioarele, înmuiați-le în apă rece și acoperiți-le cât mai des posibil.

Dar există și un alt motiv că picioarele par să crească în timpul sarcinii. Relaxin, un hormon de sarcină, care îți slăbește articulațiile, astfel încât bebelușul tău să-și croiască drumul pe canalul de naștere. El slăbește, de asemenea, ligamentele din picioare. Oasele piciorului nu cresc de fapt – doar că ligamentele care țin împreună cele 26 de oase nu sunt atât de strânse ca înainte.

Este posibil să observați că pantofii dvs. devin puțin strânși încă de la sfârșitul celui de-al doilea trimestru de sarcină și că picioarele pot continua să crească în dimensiune până la sfârșitul sarcinii. În timp ce umflarea piciorului poate dispărea, în general, într-o lună după naștere, orice schimbare provocată de ligamentele mai slabe este permanentă.

Cam jumătate dintre mame poartă pantofi cu jumătate sau cu o mărime mai mare decât au purtat înainte să aibă copii.

Partea bună este că poți cumpăra pantofi noi!

Cumpără câteva perechi de pantofi confortabili pentru a purta în timpul sarcinii. Indiferent ce faci, nu încerca să te descurci cu pantofii tăi vechi! Purtarea de pantofi strâmți poate determina o serie de probleme dureroase ale piciorului.