mamaplus

Șapte lucruri interesante pe care le învață bebelușul în burtica mamei

-
//
14.06.2022

Încă de la primele mișcări ale fătului, viitoarele mămici devin tot mai curioase cu privire la activitățile lui în burtică. Odată cu trecerea timpului, îți poți da seama despre unele momente, cum ar fi sughițul, somnul și activitatea ”atletică” a fătului. Există și unele lucruri interesante pe care le face bebelușul în perioada intrauterină. Care sunt acestea și cum au loc, află în continuare.

În burtica mamei, bebelușul practică respirația

Bebelușii nu respiră practic atunci când sunt în uter, dar încep să exerseze respirația. În timpul sarcinii, mama este cea care respiră atât pentru ea, cât și pentru copilul ei și îi transmite prin sângele bogat în oxigen. Cordonul ombilical și placenta ajută la aportul de oxigen și expulzarea dioxidului de carbon. Deși plămânii pot fi pe deplin dezvoltați până la sfârșitul celor 36 de săptămâni, fătul încă nu „respiră” până la naștere. În timpul practicii de respirație, bebelușii înghit din lichidul amniotic. Și este normal ca plămânii lor să fie umpluți cu acest lichid.

În burtica mamei, bebelușul aude sunete

În general, până în a 20-a săptămână de sarcină, partea exterioară, interioară și mijlocie a urechilor bebelușilor sunt complet dezvoltate. Sunetul din afară călătorește prin corpul mamei și ajunge în pântece. Și, astfel, sunetul exterior îl poate afecta și pe bebe, care este încă în creștere. Poate de aceea majoritatea proaspetelor mame au observat că bebelușii lor răspund la vocea lor destul de devreme.

În burtica mamei, bebelușul formează o legatură cu mama sa

După cum s-a menționat mai devreme, bebelușii pot auzi vocea mamei. Și chiar o recunosc. Deci, într-un fel, prima persoană cu care bebelușii formează o legătură este mama. Dar suntem siguri că acest lucru nu te surprinde.

În burtica mamei, bebelușul răspunde la stres

Cu toții suntem conștienți de faptul că stresul trebuie evitat obligatoriu, asta deoarece stresul nu este bun pentru bebe!

În burtica mamei, bebelușul învață gusturile

În a 21-a săptămână de sarcină, bebelușul începe să recunoască gustul. În acest moment, bebelușii încep să înghită  din lichidul amniotic în fiecare zi, iar acesta conține aroma a tot ceea ce consumă mama. Deci, da, bebelușul începe să guste toată mâncarea pe care o mănâncă și mama.

În burtica mamei, bebelușul se mișcă mult

Bebelușii în general recunoasc atingerea în uter. Pe măsură ce încep să exploreze interiorul, fie cu picioarele sau mâinile, va putea simți acele mișcări. Poate că doar încearcă să afle despre mediul ce-i înconjoară. Deci, atunci când simți acele lovituri, bebe execută salturi sau se rostogolește curios.

În burtica mamei, bebelușul e gata pentru marea sosire

În burtica mamei, bebelușul încearcă să-și atingă membrele, să "exploreze împrejurimile" și să facă multe alte lucruri minunate. De aceea, când ajunge pe lume, toți sunt pregătiți să întreprindă acest nou efort.