O femeie din orașul Xiamen, din China, a fi dat naștere unor gemeni care au însă tați diferiți. Fenomenul gemenilor cu tați diferiți este extrem de rar și apare în urma „superfecundației heteropaternale”, atunci când două ovule sunt fertilizate de spermatozoizi care nu provin de la aceeași persoană. Soțul femeii care a adus pe lume gemenii a observat că aceștia arătau foarte diferit: unul dintre copii îi semăna foarte bine, în timp ce al doilea nu avea trăsături în comun cu tatăl său.

Bărbatul a cerut un test ADN, iar rezultatul a confirmat suspiciunile acestuia: era tatăl biologic doar al unuia dintre gemeni. Bărbatul s-ar fi înfuriat când a aflat de infidelitatea soției sale, care a încercat inițial să ascundă totul susținând că acesta a falsificat rezultatul testului ADN. În cele din urmă, femeia nu a avut încotro și a recunoscut că a avut o aventură extraconjungală de o noapte.

Acum, chinezul este hotărât să își crească propriul copil, însă refuză să se ocupe și de al doilea bebeluș, care nu este al său.

În 1992 a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiți (când cele două ovule sunt fecundate separat, dar fertilizate şi transportate în acelaşi timp). Raportul a constatat că dintre cei analizați, 2,4% au avut tați biologici diferiți. 

Ce este superfecundația heteropaternă?

"Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe o serie întreagă de evenimente care au loc în aceleaşi câteva ore. Femeia trebuie să aibă relații sexuale cu doi bărbați diferiți într-un timp relativ scurt. Ambele raporturi sexuale trebuie să se întâmple în perioada ovulației, în care să se producă două ovule în loc de una. Trucul este că femeia ar trebui să aibă relații sexuale cu doi bărbați în termen de 5 sau 6 ore", a declarat Allan Pacey, un profesor de andrologie de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

mamaplus