mamaplus

Este periculos pentru o gravidă să iasă la plimbare în zilele foarte reci? Părerea unui ginecolog

-
//
29.12.2021

Plimbările la temperaturi scăzute în ultimul trimestru de sarcină ridică multe semne de întrebare în rândul femeilor însărcinate. Chiar dacă sunt benefice pentru starea de bine a viitoarei mămici, aceste plimbări ar trebui să fie făcute doar cu respectarea unor reguli stricte. Medicul ginecolog Natalia Zimina din Rusia a oferit câteva recomandări în acest sens

Cu părere de rău, femeile însărcinate răcesc destul de des, iar frigul de afară ar fi un factor care le pune în pericol sănătatea. Metabolismul lor este accelerat, iar asta înseamnă că pe timp de vară suferă din cauza căldurii insuportabile, iar pe timp de iarnă sunt mai puțin susceptibile la frig. Tocmai din acest motiv, gravidele răcesc mai des și în unele cazuri pot suferi o hipotermie ușoară.

Pentru a evita anumite consecințe neplăcute, aveți grijă să vă îmbrăcați bine atunci când vă porniți la o plimbare într-o zi rece de iarnă. Regula principală de care ar trebui să țină cont gravidele este layering-ul sau îmbrăcămintea în straturi: câteva piese vestimentare pe care le poți dezbrăca în orice moment. A doua regulă – optați pentru țesături naturale care lasă pielea să respire. În hainele sintetice transpiri imediat și poți răci cu ușurință. Este vorba inclusiv despre lenjeria termică 100% din fibre artificiale. Alegeți haine din bumbac și lână.

Alegeți haine de mărimi puțin mai mari, pentru că îmbrăcămintea mulată înrăutățește circulația sangvină și vă va fi mult mai frig în ea. În prezent găsiți o varietate largă de modele oversized care sunt în vogă și pot fi stilizate cu ușurință.

În ultimul trimestru de sarcină puneți accent pe confort și căldură. Îmbrăcămintea de exterior ar trebui să protejeze bine gâtul și capul. Este interzis să vă plimbați iarna fără căciulă, chiar dacă înainte de sarcină nu ați purtat niciodată acest accesoriu. Lăsați deoparte gecile sau blănurile scurte, pentru că zona șoldurilor trebuie să fie mereu protejată de frig.

Încălțămintea de iarnă pentru viitoarele mămici ar trebui să fie comodă și cu o mărime sau jumătate de mărime mai mare, pentru că de cele mai multe ori, în ultimul trimestru de sarcină, gravidele se confruntă cu retenția de apă. Ca să evitați durerile de picioare după plimbare, distanța dintre degetul cel mare și vârful cizmei ar trebui să fie de cel puțin jumătate de centimetru.