mamaplus

Elizaveta Negru va deveni mămică de gemeni. Ea așteaptă o fetiță și un băiat

0
//
29.10.2019

Fericire dublă pentru tânăra mămică Elizaveta Negru și soțul său, coregraful Iulian Țurcanu! Cei doi așteaptă cu nerăbdare momentul întâlnirii cu gemenii, care e foarte aproape. Cea mai fericită este fiica lor Lia, care va împlini 3 anișori pe 12 noiembrie și abia așteaptă să-și vadă frățiorul și surioara – cel mai frumos cadou de ziua ei.

mamaplus

Elizaveta este un manager de succes în cadrul mai multor proiecte dedicate sportului pentru copii, iar treburile ei zilnice nu se mai termină niciodată – chiar și atunci când este însărcinată în luna a noua. Toate proiectele familiei Țurcanu, atât personale, cât și profesionale, promit o adevărată ”explozie” la nivel de dezvoltare și extindere pe final de 2019.

Nu mai e mult și familia își va îmbrățișa noii membri și tocmai de aceea am fost curioși să aflăm cum se simte mămica pe ultima sută de metri și cum a decurs sarcina cu gemeni.

”Dacă cu Lia, prima mea fetiță, am avut o sarcină ușoară și lipsită de griji, atunci cu gemenii a fost total diferit. Toxicoza a tot încercat pe parcursul a 4 luni să mă priveze de viața normală, dar nu a dat peste persoana potrivită. Am rezistat, nu m-am dat bătută, încercând toate remediile posibile, în scopul de a-mi continua activitățile în regim obișnuit. Nu a fost usor, dar consider că anume modul meu activ de viață a fost cel mai bun leac. Dacă mă relaxam și rămâneam acasă, cred că era să stau doar în pat – fiind mai mult pasivă, ceea ce nu e ok. În viziunea mea sarcina este o perioadă deosebită în viața unei femei, chiar dacă pe alocuri este cam complicată. Secretul unei stări de bine în această perioadă este gândirea pozitivă și conștientizarea acestui fenomen absolut magic”, mărturisește Elizaveta.

mamaplus

Tânăra mămică anunța în una din edițiile precedente ale emisiunii Mama Mia că abia așteaptă să-și vadă gemenii pe care îi poartă în burtică, iar acum vom afla cum își dorește să-i aducă pe lume.

”Îmi doresc o naștere pe cale naturală, mai ales că medicii mi-au confirmat că avem toate condițiile și eu și bebelușii pentru o naștere naturală. Evident că nu exclud o cezariană, în caz de urgență, deoarece evident pe primul loc este sănătatea bebelușilor. Știm cu siguranță că băiețelul va fi primul, fiind urmat de fetiță. E puțin diferit, pentru că nu sunt gemeni monozigoți, ci sunt dizigoți, deci se află în saci amniotici diferiți. Gemenii fraternali seamănă mai puțin între ei și au chiar și caractere diferite. Un lucru este sigur – viața noastră de acum încolo va fi mult mai dinamică, având în casă 3 copii, care mai sunt și scorpioni conform semnului zodiacal”, a mai adăugat Elizaveta Negru pentru MamaPlus.md.

Cât despre alimentație, ea spune că nu a respectat nicio dietă și nu prea a avut pofte deosebite, despre care se vorbește că ar fi tipice pentru femeile însărcinate.

”Cu prima sarcină nu am avut nicio problemă și am mâncat ce am poftit, iar în a doua sarcină în primele 5 luni a fost cam complicat cu alimentația. Din cauza toxicozei, mâncam în doze mici. Ce ține de pofte – sunt un gurmand și în afara sarcinii, de aceea nu pot zice că am sesizat pofte mai mari în sarcină. Mereu mi-a plăcut să mănânc gustoșel, dar în limite normale. Acum, în ultimele luni, din cauza că bebelușii sunt destul de măricei, probabil că stomacul nu prea are loc, respectiv nu prea am șanse să mănânc mult”, spune Elizaveta.

În acest context, ea a mai dezvăluit că pe lângă un regim alimentar sănătos, face și sport.

”Mereu am avut un mod activ de viață. În sarcină, cu atât mai mult nu am refuzat să fac sport, doar că am adaptat forma. Atât pe durata primei sarcini cât și la a 2-a sarcină, am făcut Aqua aerobica și Pilates. Exercițiile în apă fac bine atât mămicii cât și bebelușilor, pentru că pot relaxa toți mușchii și, pe durata antrenamentului, îi oferă mamei posibilitatea de a nu “duce” acea greutate în plus. La fel am observat că și bebelușii sunt mult mai liniștiți după ora petrecută în apă.

Pe de altă parte, exercițiile de Pilates sunt ușoare și au un impact redus asupra organismului. Acestea ajută la întreținerea și îmbunătățirea stării mușchilor abdominali și ai bazinului pelvin, întăresc coloana vertebrală, ceea ce permite menținerea tonusului muscular și reducerea stării de încordare.  

În plus, mai merg și la proceduri de masaj pentru gravide, care la fel mă ajută să-mi păstrez starea de bine. Foarte important: toate aceste exerciții și proceduri trebuie făcute doar cu acordul medicului.”, a mai adăugat Elizaveta Negru.