Din start ar trebui să menționăm că răceala în sarcină nu afectează bebelușul, ceea ce înseamnă că virușii nu trec de placenta și nu-l pot infecta. O gravidă nu ar trebui să ia niciun fel de tratament pentru răceală sau o altă afecțiune fără să fi vorbit în prealabil cu medicul de familie sau cu doctorul care îi urmărește sarcina. Din fericire, există o mulțime de remedii naturale care combat cu eficacitate răceală și gripa din timpul sarcinii. Iată o listă cu soluțiile naturale la care ar trebui să apelezi dacă te confrunți cu o răceală în timpul sarcinii.
Usturoiul poate fi o soluție în timpul răcelii în sarcină. Potrivit unui studiu, consumul zilnic de supliment de usturoi reduce riscul de răceală cu peste 60%. Iar în cazul celor care s-au îmbolnăvit deja, usturoiul îi ajuta să se recupereze mai repede. În sarcină este recomandat să consumi un cățel crud de usturoi la fiecare masă. Dacă răceala este acută atunci ar trebui să mănânci doi căței de usturoi la fiecare 2-3 ore.
Următoarele condimente sunt excelente remedii împotriva răcelii și pot fi folosite în mâncăruri/băuturi însă nu sub formă de suplimente concentrate.
- boia de ardei iute – este antimicrobiană, analgezică și expectorantă;
- ghimbir – antimicrobian și antiinflamator. Este bun și în cazul unui stomac deranjat;
- cimbru – antimicrobian, antibacterial, antiviral, expectorant și astrigent. Este excelent în cazul infecțiilor respiratorii, a tusei și a stomacului deranjat;
- scorțișoară – antiviral și antibiotic.
Ia suplimente:
- Vitamina D;
- Vitamina A (doar din ficat de cod sau din organe)
- Vitamina C – cel mai bine este să iei vitamina din alimente organice, bogate în această vitamină;
- Zinc și selenium – tot din alimente precum nucile braziliene.
- Probiotice, dublează cantitatea zilnică pe care o luai de obicei.
- Bea multe ceaiuri din plante și lichide fierbinte la fiecare 3 ore.
- Adaugă lămâie în apa călduță de dimineață.
- Adaugă ulei de cocos, miere și scorțișoară în apa călduță pe care o bei dimineața.
- Mănâncă ciuperci asiatice și/sau supă de pui asezonate cu usturoi, ceapă, cimbru și ardei iute.