mamaplus

Ce indice ar trebui să aibă crema cu factor de protecție solară pentru gravide?

0
//
20.07.2021

Având pielea destul de sensibilă la razele solare, femeile însărcinate ar trebui să aleagă cu multă atenție crema cu SPF. Nu există un produs specific, dar este necesară vigilența. Chiar dacă „riscurile sunt aceleași pentru toată lumea”, potrivit lui Elisabeth Berrissoul, dermatologul consulat de Madame Figaro, alți factori intră în joc pentru viitoarele mame atunci când sunt expuse la soare.

Pigmentarea este o problemă care afectează în mod deosebit fața și se manifestă sub formă de „pete pigmentate pe frunte, pomeți sau chiar maxilarele inferioare”, explică medicul dermatolog. „În aproximativ 70% din cazuri, dispare în decurs de un an de la naștere. Este o problemă pur estetică.” Un alt inconvenient benign: linia maro care se extinde pe verticală pe mijlocul burticii, din cauza unei tulburări hormonale cauzate de placentă și care dispare în mod normal la câteva săptămâni după naștere. În general, burtica trebuie protejată ca celelalte părți ale corpului.

Alunițele, pe de altă parte, pot fi mai îngrijorătoare. Pot apărea noi pete mici în timpul sarcinii, care trebuie monitorizate: „Dacă alunița nu are o culoare sau o formă regulată, consultați un dermatolog”. Tratament preventiv? „Trebuie să te protejezi. Aș spune chiar că trebuie să pui un plasture pe aluniță”.
O cremă 100% „sigură”?

Soluția pentru a te bucura de beneficiile soarelui fără a-ți asuma niciun risc este să optezi pentru o protecție solară cu un indice SPF 50+ aplicat la fiecare două ore pe față și pe toate părțile expuse ale corpului și să porți o pălărie bună.

Dar ar trebui să utilizezi o protecție solară specifică atunci când ești gravidă? Elisabeth Berrissoul spune: „Majoritatea produselor de protecție solară nu reprezintă o problemă. Totul depinde de tipul de piele.”

Specialistul are încredere în mărcile vândute în farmacii și sugerează folosirea produselor pentru copii. Cea mai ușoară cale este de a studia compoziția produselor înainte de a le cumpăra.